Microsoft’s eerste laptop: Surface Book

surface-book-hero

Surface book
Voor het eerst maakt Microsoft een eigen laptop, de Surface Book. Het apparaat heeft een 13,5 inch-scherm met een even hoge pixeldichtheid als de Surface Pro 4. Ook het scherm van dit apparaat is aanraakgevoelig en kan overweg met de Surface Pen.

Hoewel het apparaat er meer uitziet als een laptop dan de Pro 4, is ook het scherm van de Book loskoppelbaar. Volgens Microsoft heeft ook de Surface Book een bijzonder comfortabel toetsenbord, dat bovendien erg stil moet zijn. Er is een groot touchpad van glas aanwezig.

De laptop heeft volgens Microsoft de prestaties van een gamelaptop en een accuduur van 12 uur, door gebruik van de nieuwe Intel Skylake-processoren. Er zit een aparte grafische kaart van Nvidia in het toestenbord, en het apparaat maakt gebruik van extra snel werkgeheugen. De prestaties zijn volgens Microsoft twee keer zo snel als die van de Macbook Pro.

Beschikbaarheid

De Surface Pro 4 is vanaf 19 november in Nederland verkrijgbaar vanaf 999 euro. De Surface Book wordt vanaf 26 oktober alleen in de Verenigde Staten en Canada aangeboden voor minstens 1499 dollar (1330 euro).

Tijdens de aankondiging maakte Microsoft bekend dat inmiddels Windows 10 inmiddels op 110 miljoen apparaten is geïnstalleerd. Volgens het bedrijf zijn apps op het systeem veel populairder dan op Windows 8.

Bron: //www.nu.nl/mobiel/microsoft-surface