Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag


wachtwoord-4

Verander Je Wachtwoorden Dag

Het was 24 november Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag. Een goed moment dus om al je wachtwoorden eens te wijzigen. En wij Nederlanders kunnen zo’n dag ook wel goed gebruiken, want uit onderzoek van Tweakers blijkt dat we niet goed omgaan met wachtwoorden op het web.

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau DirectResearch en zij hebben ruim duizend landgenoten ondervraagd. Hieruit bleek dat een ruime meerderheid moeite heeft met het onthouden van meerdere wachtwoorden. Daarnaast gaf zeventig procent van de ondervraagden aan dat ze het als ‘bijna onmogelijk’ zien om voor elke dienst een nieuwe wachtwoord te verzinnen.

Omdat we het moeilijk vinden om steeds weer een nieuw wachtwoord te bedenken, kiest meer dan zestig procent ervoor om wachtwoorden te hergebruiken. Daarnaast gebruiken we vaak ook veel te makkelijke wachtwoorden. Hierbij moet je denken aan kinderlijk eenvoudige wachtwoorden zoals 123456, wachtwoord of je eigen naam. Herkenbaar?

OIn de resultaten van het onderzoek dat nog geen tien procent van de ondervraagden gebruik maakt van hulpsoftware om wachtwoorden te onthouden. Daarnaast denken veel mensen dat een wachtwoord alleen maar sterk is op het moment dat het combinatie van cijfers, letters en leestekens bevat. Slechts vijf procent weet dat een lange zin als wachtwoord net zo veilig is.

Wil je nu de onderzoeksresultaten even op een rijtje zien? Klik dan hier. Maakt u zich zorgen om de wachtwoorden van uw social media, e-mail, computers of router? Neem dan gerust contact op met onze klanten service zodat een van onze studenten u kan helpen.

Bron: dutchcowboys.nl